Βρεφική κολύμβηση – Πληροφορίες

Τα προγράμματα κολύμβησης βρεφών και νηπίων εστιάζουν στην εξοικείωση με το νερό και στην εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων της κολύμβησης. Δεδομένου ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό στον τρόπο που μαθαίνει, ο εκπαιδευτής καλείται να εξατομικεύει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.

Σε αυτή τη διαδικασία, οι γονείς αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας, αφού αυτοί βοηθούν στην εκμάθηση του παιδιού, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

Ο εκπαιδευτής μέσα από ασφαλείς και διασκεδαστικές δραστηριότητες, οι οποίες δομούν το μάθημα και εκπληρώνουν συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς κάθε φορά, παρέχει ευκαιρίες εξερεύνησης, ενθάρρυνσης, κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, οδηγώντας τελικά στην ανάπτυξη κολυμβητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων ασφαλείας.

Το πρόγραμμα αφορά βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 3,5 ετών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό τα 7 παιδιά (μαζί με τους συνοδούς τους) και την παρουσία του προπονητή εντός της πισίνας.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών υγείας αλλά και η χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Τι εξοπλισμός χρειάζεται;

Για τα παιδιά

1.    Ειδική Αδιάβροχη πάνα-μαγιό (libero swim pant)
2.    Ενισχυμένο μαγιό με διπλή επένδυση
3.    Αντιολισθητικές σαγιονάρες (αν περπατάει)
4.    Μπουρνούζι ή πετσέτα
5.    Σελτεδάκι

Για το συνοδό

1.    Αντιολισθητικές σαγιονάρες
2.    Μπουρνούζι ή πετσέτα

 

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

Για τα παιδιά

Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο (για το βρέφος/νήπιο)
1 φωτογραφία (τυπωμένη ή σε ηλεκτρονική μορφή)

Για το συνοδό

Ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή δερματολόγο και γυναικολόγο για τη μαμά
Ιατρική βεβαίωση  από παθολόγο ή δερματολόγο για τον μπαμπά

Share This: